Hvordan Lærer Børn Bedst?

Skrevet d. 27. February 2020
canva.com

Som både lærere eller forældre kan det være vanskeligt at finde ud af hvordan man påvirker sit barn eller sine elever på den rette måde.

Det er nemlig vigtigt at børn lærer nye egenskaber, men det er endnu vigtigere at de lærer dem på den rigtige måde.

I dette indlæg får du nogle forskellige teorier til hvordan nogle børn lærer bedst, men i sidste ende er det op til den enkelte forældre eller lære at finde ud af hvordan hvert enkelt barn lærer bedst.

Børn er forskellige - ikke alle lærer bedst på samme måde

Børn er utrolig forskellige, og det er langt fra alle der kan optage læring på samme måde.

Dette gør det utrolig svært for især pædagoger og lærere, da de ikke bare kan foretage de samme aktiviteter dag efter dag, da det ikke påvirker alle børnene på samme måde.

Derfor bliver man nødt til at variere sine aktiviteter eller undervisning, også privat som forældre.

Det er utrolig vigtigt at kende børnene og vide præcist hvad de foretrækker, og hvordan de optager ny viden på den optimale måde for dem.

I denne sektion kommer vi med nogle bud på forskellige måder som børn med forskellige præferencer kunne bruge for at optage læring på den bedste måde.

Overordnet set findes der 4 forskellige læringsstile som også bliver kaldt; se, røre, høre og gøre.

Disse stile er alle meget forskellige, men kræver hver især at man bruger sine sanser aktivt.

Lærespil

Om man er barn eller voksen, er en god måde at optage ny læring faktisk igennem spil.

At blande sjov med vigtig viden er en utrolig god måde at huske nye informationer på, og er som regelt et godt redskab til især at skabe en bedre paratviden hos både voksne, men især børn i de tidlige år.

Lærespil kan være alt lige fra et vendespil til små klodser man skal passe ind i huller(for de helt små) eller til quizspil til de lidt ældre.

Lærespil kan også blandes med de forskellige læringsstile, du kan sagtens skabe læringsspil hvor du både skal høre, gøre, se og røre i samme spil.

Som underviser eller pædagog kan man også bruge forskellige lærespil på samme tid, og skabe grupper bestående af børn med forskellige personligheder, som passer nogenlunde til det spil de bliver præsenteret for.

Observation

Nogle børn har gode evner når det gælder observation.

Her kan det ofte betyde at disse typer børn faktisk lærer bedst ved at se en lærer eller anden voksen udføre en opgave, hvorefter de er gode til at kopiere og lære på den måde.

Det er vigtigt at give denne type barn god plads og tid til at prøve sig frem.

Hvis barnet når et punkt hvor det sidder fast i samme rille, kan man forsøge at vise det man forsøger at lære barnet igen, eller ændre små ting i processen som gør det nemmere at forstå.

Bevægelse

Rigtig mange børn har svært ved at sidde stille, og lærer ofte bedste hvis de enten får pauser med fysisk aktivitet, eller hvis man blander læring og bevægelse i samme aktivitet.

Der er mange muligheder hvis man vil påvirke sit barn til at lærer nye ting, men samtidig give det muligheden for at bevæge sig.

Eksempelvis kan man i skolen lave bogstavlege hvor børn skal stave ord ved at hente bogstaver, som eventuelt kan være gemt rundt omkring i klasselokalet.

På denne måde stimulere man både børnenes evner til at stave, men samtidig deres evne til at arbejde sammen og selvfølgelig også få noget mere bevægelse end hvis de bare skulle sidde stille på deres plads i klasselokalet.

Når alt kommer til alt er der ikke nogen fast formel når det gælder børn og læring.

Det er dog vigtigt at have egenskaber som forældre eller lære så du hurtigt kan aflæse børnene og deres foretrukne måder at lære på.

Det vil ikke blot skabe ro i klassen/derhjemme, men også udvikle dit barn på den bedste måde.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten for at støtte udarbejdelsen af dette indlæg.

På avXpertens webshop kan du købe utallige kvalitetskabler og smarte gadgets som en WiFi dongle eller en BlueTooth adapter.

Næste indlæg
Matematiklege
Matematik kan for nogle børn godt være en træls ting og det kan godt blive lidt trættende i længden …
Læs mere
Den bedste App til at lære Engelsk
Det er altid en god ting for børn at lære nye sprog, og især engelsk er et rigtig godt sprog for bør…
Læs mere
De Mest Lærerige Apps
Står du også i den kedelige situation, hvor du simpelthen mangler lidt gode ideer til nye apps, der …
Læs mere