Fem Råd Til Digital Læring
Det kan godt være, at du til tider fornemmer, at dit barn har rigtig godt styr på alt det, der foregår på den digitale scene. Youtube, Snapchat, Tiktok, Matematikfessor og andre ting sidder muligvis på rygraden, men det betyder langt fra, at dit børn ikke har brug for støtte i den digitale læring.
1. Tilbyd din hjælp, selvom du ikke er teknisk anlagt
Det kan godt være, at du selv er lidt af en torsk, når det kommer til IT, hjemmesider, tablets og computere. Dette betyder dog ikke, at du bare skal lade være med at forsøge. Prøv i stedet at hjælpe på de måder, du er god til.
Hvis dit barn eksempelvis har lavet en præsentation, så fokuser på indholdet, farverne, billederne osv. Hjælp, hvor du har mulighed for det, og se muligheder frem for begrænsninger.
2. Vær opmærksom på barnets niveau
Den digitale verden stiller mange nye krav til børn, vi ikke selv har oplevet. Det kan derfor sagtens ske, at dit barn simpelthen ikke er helt på det tekniske niveau, der kræves for at være med.
Dette er helt normalt og som sådan ikke noget, der bør vække stor bekymring. Tag en snak med dit barns lærer om barnets udfordringer, hvorefter i sammen kan finde frem til en løsning.
3. Vær selektiv
Der findes en masse lærerige ting på internettet, men der findes i høj grad også mange ting, der er det modsatte. Derfor bør du fokusere meget på det indhold, dit barn har adgang til. Begræns adgangen til ligegyldige ting på sociale medier, og motiver barnet til at opsøge ting, hvor indeholder er af høj kvalitet og lærerigt.
4. Oplys dit barn om den digitale verden
Det er vigtigt at lære dit barn om, hvordan den digitale hænger sammen. Lær dit barn, hvordan man bør opføre sig, hvordan man ikke bør opføre sig, og hvordan man skal reagere, hvis andre opfører sig skidt.
Digital opdragelse er efterhånden lige så vigtigt som almen opdragelse.
5. Vær klar omkring reglerne
Sidst men ikke mindst, så skal du naturligvis også sætte rammerne for dit barns navigering i den digitale verden. Hvor mange timer må der bruges på de forskellige enheder? Hvilke sider må de gå ind på? Hvornår er det okay at hygge sig, læring og lignende.
Vi sender et stort tak til Carsound, der har støttet denne artikel.