Matematiklege

Skrevet d. 04. March 2022
Pixabay, man_photos

Matematik kan for nogle børn godt være en træls ting og det kan godt blive lidt trættende i længden at sidde og lave regnestykker. Derfor kan det være en god ide, at gøre matematik lidt sjovere og få lidt aktivitet ind i regnestykkerne. Tag matematikken til nye højder og gør det til en leg at regne. 

Herunder kommer der lidt ideer til lege man kan lege og samtidig lære:

  • Bomlegen - kender de fleste fra folkeskolen. Det er legen hvor man øver tabellerne. Øver man eksempelvis to-tabellen, tæller man fra et og siger bom på hver af de tal der er i tabellen. Fx: et, bom, tre, bom, fem, bom og så videre. En rigtig god måde at få øvet tabellerne på. 
  • Minisamfund - er legen hvor man leger købmand med børnene. Det er en sjov leg der giver barnet en ide om, hvad penge er og hvor langt de rækker. Så de lærer både at regne ved at tælle penge og gange op, men også om hvad penge er og hvad man skal bruge dem på. 
  • Sudoku - Er et udfordrende spil med tal, hvor børnene bliver udfordret i at træne deres logik og lærer mere om mængder, delmængder og komplementærmængder. 

God læring! 

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til sidens tekst. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af Øreringe. Herfra siger vi tusind tak.

Næste indlæg
Den bedste App til at lære Engelsk
Det er altid en god ting for børn at lære nye sprog, og især engelsk er et rigtig godt sprog for bør…
Læs mere
De Mest Lærerige Apps
Står du også i den kedelige situation, hvor du simpelthen mangler lidt gode ideer til nye apps, der …
Læs mere
Lærerige apps til børn 6 år
Der findes utallige apps, der henvender sig til børn på omkring 6 år. Mange af dem er også enormt læ…
Læs mere