Sådan Motiverer Du Dit Barn Til At Lære

Skrevet d. 05. March 2020
Canva

Skole, uddannelse, dannelse og læring er noget af det vigtigste for, at et barn har mulighed for at blive til et helstøbt og kompetent menneske. Dog kan det være svært at blive ved med at være motiveret for at lære, især for børn. Vi giver dig 8 rigtig gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barns motivation på vej.

8 Gode råd til bedre børne-læring

1. Lad barnet medbestemmelse

Det er vigtigt at barnet har en følelse af medbestemmelse, især når det angår ting som mad, aktiviteter og fritidsinteresser. Lad gerne dit barn komme med forslag og input til hverdagens indhold.

2. Undersøg interesser

Vær opmærksom på, hvad dit barn egentlig interesserer sig for. Undgå at pådutte aktiviteter og hobbyer, og lyt i stedet til, hvad dit barn egentlig har lyst til og synes er sjovt.

3. Vis, hvordan man lærer

Det er en rigtig god ide at lære sit barn, hvordan barnet selv kan lære. Lær eksempelvis barnet, hvordan man finder svar på sine spørgsmål ved hjælp af Google, bøger og lignende.

4. Forklar vigtigheden af læsning

Det er få ting, der er lige så lærende, som læsning. Læsning har i århundrede været kilden til viden og vidensdeling. Det er derfor enormt vigtigt at forklare sit barns vigtigheden af at læse, både for morskaben og lærings skyld.

5. Vis interesse for skolen

Husk at udvise en reel interesse for dit barns skolegang og læring. Spørg livligt ind til, hvad de har lært, om det var spændende, hvorfor det var spændende og hvorfor det ikke var spændende.

6. Hjælp med strukturen

Det kan være svært at overskue hverdagens mange gøremål. Dette gælder i øvrigt både for voksne og børn. Voksne har dog lidt lettere ved at overskue og strukturere tingene, hvorfor du bør hjælpe dit barn med at få lidt struktur i hverdagens gøremål.

7. Fokuser og forstærk de stærke sider

Alle mennesker, også børn, har stærke og svage sider. Prøv at finde ud af, hvilke stærke sider dit barn har. Når du ved det, så bør du fokusere og forstærke de sider, så dit barn kan udnytte dem og opbygge selvtillid på baggrund af sine stærke sider.

8. Husk sejrene

Når noget går godt, så skal det selvfølgelig markeres. Husk at fejre, anerkende og markere det små sejre.

Tak til Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har støttet udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du læse meget mere om led smerter.

Næste indlæg
Matematiklege
Matematik kan for nogle børn godt være en træls ting og det kan godt blive lidt trættende i længden …
Læs mere
Den bedste App til at lære Engelsk
Det er altid en god ting for børn at lære nye sprog, og især engelsk er et rigtig godt sprog for bør…
Læs mere
De Mest Lærerige Apps
Står du også i den kedelige situation, hvor du simpelthen mangler lidt gode ideer til nye apps, der …
Læs mere