Lege, Der Styrker Børns Motorik

Skrevet d. 25. February 2021
Pixabay

Hvis du gerne vil styrke dit barns motorik, så bør du så vidt muligt gøre det gennem leg. Dette er både mere problemfrit og sjovt for børn og voksne, samtidig med at det ofte vil være mere udviklende. Men hvordan “snyder” man sine børn til at træne motorikken gennem leg?

Vi har lavet en liste over en række “lege”, der både er sjove og træner barnets motorik.

Kolbøtter

Kolbøtter, både de normale og omvendte, hvor dit barn holder dig i hænderne og “kravler” op af dig, er rigtig gode måder at udvikle motorikken og generelt styrke kroppen. Det øger også sanserne og især kropsbevidstheden.

Boldspil

Boldspil i alle former styrker motorikken rigtig meget. Uanset om du spiller med fødder eller hænder, så vil det være meget gavnligt for børn, og bestemt også voksne. Hertil er det også værd at tage med, at det generelt er rigtig sjovt at spille bold.

Gåture

En frisk gåtur giver ikke kun motion og frisk luft, det kan også give gode muligheder for at træne motorikken og balancen. Eksempelvis kan i gå på line ved at følge linjerne på fortovet. Går igennem et naturområde, så kan i gå på træstammer og lignende, ligesom at i også kan klatre i træerne.

Næste indlæg
Legetøj til 5 årige
Der er efterhånden så meget legetøj, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der passer til net…
Læs mere
Ballon lege
Skal du holde fødselsdag og mangler nogle gode lege til festen, så er ballondans altid en leg der li…
Læs mere
Leg med bogstaver
Gæt et dyr Ønsker du at lege en leg, hvor der både læres ting om dyr og deres bogstaver, så er Gæ…
Læs mere