Sjove Leger, Der Også Er Lærerige

Skrevet d. 10. March 2020
Canva

Leg er noget af det vigtigste i børns opvækst og udvikling. Leg er essentielt for at børn kan lære, udvikle sig og blive selvstændig unge mennesker, der kan komme med løsninger og kreative input til de ting, de møder i deres liv.

Børn begynder allerede at lege “rigtigt” i en alder af 3 år, hvor de i høj grad begynder at udvikle deres færdigheder og evner. Ligeledes begynder deres kreativitet at blive brugt. Legen er et af de rum, hvor barnet udvikler sig allermest.

Lege, der er lærerige

Gemmeleg

Gemmeleg er en gammel klassiker, der er blevet nydt af børn i generationer, ligesom at legen stadig er aktuel og flittigt udøvet af selv de mindste børn. Gemmeleg tiltaler i høj grad et barns områdesans, hvor de bliver udfordret og underholdt af at undersøge og lede i det område, de befinder sig i.

Legen kræver ingen redskaber eller remedier, men derimod kun, at man har minimum én at lege med. Man får altså også socialisering med i denne leg.

Legen udvikler også dit barns evne til at beslutte sig. Barnet skal nemlig beslutte, hvor man skal gemme sig, hvor man skal lede og lignende.

Simon Siger

Simon Siger-legen virker måske lidt banal, men den er faktisk rigtig godt til at udvikle børn. Barnet skal nemlig mestre at følge en række regler, finde på regler og fortolke andres regler og ordrer.

Legen er perfekt til barnet, der snart skal i skole, hvor der i høj grad er brug for, at man er i stand til at forstå og følge regler. Ligeledes udvikler det barnets sprog og kommunikative evner.

Legen kræver, at man er tre eller flere deltagere. Først og fremmest, så skal den ene deltager være “Simon”. “Simon” skal give en ordre til de resterende deltagere i legen. Dette kunne eksempelvis være, at deltagerne skal ligge sig ned, rulle rundt eller lignende.

Udfordringen er, at man kun skal adlyde Simon, hvis Simon starter ordren med at sige “Simon siger”. Adlyder man på trods af, at der ikke bliver sagt “Simon siger”, så er man ude af legen. Det samme gælder, hvis man ikke adlyder, når der bliver sagt “Simon siger”.

Den sidste deltager i legen er vinderen.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak til Advokathuset Bredgade, der har støttet denne artikel. Hos Advokathuset Bredgade kan du finde din næste erhvervsadvokat.

Næste indlæg
Legetøj til 5 årige
Der er efterhånden så meget legetøj, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der passer til net…
Læs mere
Ballon lege
Skal du holde fødselsdag og mangler nogle gode lege til festen, så er ballondans altid en leg der li…
Læs mere
Lege, Der Styrker Børns Motorik
Hvis du gerne vil styrke dit barns motorik, så bør du så vidt muligt gøre det gennem leg. Dette er b…
Læs mere