4 Forslag Til Udendørs Lege For Børn

Skrevet d. 20. May 2020
Canva.com

Rundbold er og bliver en af vores yndlingsaktiviteter, og det er Danmarks forsimplede, men muligvis sjovere udgave af den amerikanske sport, Baseball. I den digitaliserede verden vi lever i, kan det være svært at komme på, hvilke lege man skal lege udendørs, og det kan være helt svært at huske, hvilke man selv holdt så utrolig meget af.

Vi har fundet fire klassiske forslag til udendørslege til børn, hvis du ikke ved, hvad du skal lave når foråret begynder at nærme sig.

Fangeleg

Fangeleg er en universel leg, som kan leges på flere måder, men det handler i bund og grund om, at en fanger skal løbe efter en eller flere deltagere og tikke dem. Man kan lave variationer af legen, hvor ståtrold også er et eksempel på dette.

Rød, gul, grøn, stop

Endnu en meget simpel leg, hvor en af deltagerne står med ryggen til de andre på eksempelvis en græsplæne. Personen der står med ryggen til siger: Rød, gul, grøn, stop! I mens de andre deltagere løber hen mod denne person.

Når personen har sagt stop, vender han/hun sig om, og hvis nogen bevæger sig, skal de gå tilbage til start. Vedkommende der når samme linje som Rød-gul-grøn-stop personen skal være den næste der siger det.

Gemmeleg

Endnu en universel leg, som er kendt fra hele verden. Her er der en, som skal finde de andre deltagere, der gemmer sig. Man kan også lave lidt sjovere versioner af denne leg, hvor spark til dåsen er en klassiker i de danske skolegårde.

Stikbold

Stikbold eller dødbold kræver ikke andet end en god bold. Den skal helst ikke være for hård, da man kan komme til skade, men den skal heller ikke være for blød, så man ikke kan kaste ordentlig med denne.

Her handler det om, at en person skal skyde alle de andre deltagere. Man skyder så mange man kan, men bliver man selv skudt, bliver dem man har skudt befriet.

Man kan også gribe et skud, og dette tæller det samme, som hvis man selv havde skudt en. Dette bliver ved, indtil en vinder er fundet.

Vinderen kasteren bolden op i næste runde, så de andre kan jagte, hvem der skal have bolden. Det er opgiveren der bestemmer, hvem der skal have mulighed for at starte med bolden.

Ja, man kan også lave mange variationer af denne leg. Generelt er der mange flere gode undendørs lege for børn at nævne, hvor faneleg også har været en favorit for mange i idrætstimerne.

Tak fordi du læste med og….

Næste indlæg
Legetøj til 5 årige
Der er efterhånden så meget legetøj, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der passer til net…
Læs mere
Ballon lege
Skal du holde fødselsdag og mangler nogle gode lege til festen, så er ballondans altid en leg der li…
Læs mere
Lege, Der Styrker Børns Motorik
Hvis du gerne vil styrke dit barns motorik, så bør du så vidt muligt gøre det gennem leg. Dette er b…
Læs mere